Samoov reikt en raakt aan met biodynamische cranio sacraal therapie.
Laat het binnenstromen…

Het cranio sacraal systeem bestaat uit de hersenen, het ruggenmerg, de vliezen die daaromheen zitten en het hersenvocht dat ertussen vloeit. Het geheel wordt omgeven en beschermd door de schedelbeenderen (cranium) en de wervelkolom tot onder aan je heiligbeen (sacrum). Het ritme van het hersenvocht wordt gecreëerd door een pompsysteem diep binnenin de hersenen.

Dit cranio sacrale ritme uit zich als een uitdijende en inkrimpende golf die overal in het lichaam voelbaar is, vergelijkbaar met de beweging van eb en vloed.

Je kan het beschouwen als de ademhaling van het zenuwstelsel. Dit stelsel regelt de werking van alles wat er in het lichaam gebeurt. Het cranio sacrale ritme is net zoals de ademhaling en de hartslag, een primaire levensfunctie van het lichaam.

Hoe meer ruimte er is tussen de schedelbeenderen, de ruggenwervels en het sacrum, hoe vlotter en regelmatiger het hersenvocht kan doorstromen en hoe optimaler je functioneert.

En daar zit het probleem vaak : ieder van ons zit met kleinere en grotere onverwerkte blokkades – veroorzaakt door fysieke letsels, stress, emotionele pijn, … – die zich vastzetten in het lichaam en die het cranio sacraal ritme uit evenwicht brengen. Deze vertalen zich als energieblokkades die doorwerken naar diepere lagen waardoor het algemene functioneren en welbevinden verstoord worden.

Bij cranio sacraal therapie ondersteun ik het zelfgenezend vermogen van jouw lichaam : via een zachte luisterende aanraking voel ik waar storingen zitten en stem ik de behandeling hierop af waardoor spanningen geleidelijk aan kunnen verminderen.

De energie in je lijf komt weer in beweging en dat brengt ruimte en balans

zowel op fysiek, mentaal als emotioneel vlak.

Biodynamische cranio sacraal therapie ondersteunt je bij allerlei klachten zoals nek- en schouderpijn, rugklachten, hoofdpijn, maag- en darmproblemen, slapeloosheid, maar evengoed bij stress, burn-out, energiegebrek, emotionele spanningen, angsten, overprikkeling, enz.

Via cranio sacraal therapie wordt het overbelaste zenuwstelsel tot rust gebracht. Spanning die zich in je lichaam heeft vastgezet komt vrij.
Langzaam, gedoseerd en veilig.
Tot jij weer voldoende draagkracht hebt.

Wil je meer informatie over dit soort behandeling, contacteer me

jongeren depressie